Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2014

Δαλακάκης προς ΤΑΠ: “Mολών Λαβέ»

doxato tap 0Στην συγκρότηση επιτροπής η οποία θα ενημερώσει διεξοδικά τους κατοίκους των περιοχών του Δήμου Δοξάτου που θίγονται από την διέλευση του αγωγού φυσικού αερίου  ΤΑΠ ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Δοξάτου Δημήτρης Δαλακάκης.Χθες Παρασκευή πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου παρουσία του Προέδρου του ΤΕΕ ΑΜ Δημήτρη Κυριαζίδη, του ΓΕΩΤΕΕ ΑΜ ΖαφείρηΜυστακίδη και κατοίκων του Δήμου προκειμένου να ενημερωθούν για την συνάντηση της περασμένης Τετάρτη που είχε  ο Δήμαρχος με στελέχη της εταιρίας.

doxato tap 3Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες ο κ. Δαλακάκης με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υπουργό την οποία κοινοποίησε σε κάθε άμεσα εμπλεκόμενο εξέφρασε εντόνως την διαμαρτυρία του για τον αποκλεισμό του Δοξάτου από την διαβούλευση για την όδευση του αγωγού. «…..αναρωτιέμαι πως είναι δυνατόν να επιχειρείτε οριστικοποίηση της όδευσης, χωρίς να έρθετε σε επαφή και σε διάλογο με τον Δήμο Δοξάτου. Η μόνη απάντηση που δέχομαι στην παραπάνω ερώτηση είναι ότι ο αγωγός δεν περνάει από τον Δήμο Δοξάτου, διότι αν ο αγωγός περνάει από τον Δήμο μας και εσείς μας αγνοείτε, να είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να σας επιτρέψουμε να αγγίξετε ούτε σπιθαμή της μαρτυρικής γης μας.»  ……….«Επειδή λοιπόν η μέχρι σήμερα συμπεριφορά σας είναι εξόχως προσβλητική και η ανοχή μας είναι μηδενική, σας καλούμε να μας στείλετε άμεσα εντός της ημέρας το σχέδιο όδευσης του αγωγού και αύριο ημέρα Τετάρτη και ώρα 11η πρωινή να έλθετε στην έδρα του Δήμου Δοξάτου, προκειμένου να παρέχετε επίσημα επαρκείς εξηγήσεις στο ζήτημα της χάραξης του αγωγού σε αυτούς που κατά την άποψη σας δεν υπάρχουν. Μετά την Τετάρτη είστε ανεπιθύμητοι τόσο εσείς, όσο και ο αγωγός σας».   ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή.
Η νέα χάραξη περνά μέσα από τον Δήμο Δοξάτου και συγκεκριμένα από τον κάμπο Καλαμπακίου, Αγίας Παρασκευής και Καλαμώνα. Πρόκειται για μια περιοχή όπου τα εδάφη είναι πολύ εύφορα, υπάρχουν βιολογικές καλλιέργειες ενώ έχουν γίνει και σημαντικά έργα υποδομών για την υποστήριξη των καλλιεργειών.
doxato tap 1Ο κύριος Δαλακάκης εξέφρασε τον προβληματισμό του για το ζήτημα και έριξε ευθύνες στον πρώην Δήμαρχο Τάσο Χατζηλαζάρου, ότι δεν τον ενημέρωσε όχι μόνο για αυτό το πολύ σοβαρό θέμα αλλά και για όλα τα άλλα «…όταν παρέλαβα το μόνο που είχα από τον απερχόμενο Δήμαρχο,  ήταν ένα κλειδί που βρήκα πάνω στο γραφείο μου…» είπε χαρακτηριστικά.
Στην συνεδρίαση μίλησε και ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ΑΝ Μακεδονίας Δημήτρης Κυριαζίδης για τις συνεχείς προσπάθειες που κατέβαλε το ΤΕΕ ώστε να αλλάξει η όδευση , την πρόταση προς την εταιρία, αλλά και την αδιαφορία που επέδειξε η εταιρία απέναντι στο ΤΕΕ, αγνοώντας το επί 10 μήνες, καθώς υπήρχε δέσμευση να απαντήσει στην πρόταση του Επιμελητηρίου από τον περασμένο Μάρτιο.
Πάντως ο χρόνος πιέζει, καθώς επίκειται εντός των ημερών η υπογραφή της σχετικής σύμβασης, και είναι άγνωστο  αν και πως θα αντιδράσει ο θιγόμενος πληθυσμός της περιοχής.
dramini.gr

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου